CopywriterNS blogg

Läs om kärleksfull copy, insikter, reklam, AI-texter,  varumärken, content writing och konsten att skriva en call to action som konverterar utan kullerbyttor.

2018

Helt ny webb med välskriven och personlig copy av oss på Ristretto Stockholm



Vill du förnya vardagsrummet med nya tapeter, ge hela bostaden en välbehövlig totalrenovering eller kanske lägga nya stenplattor i trädgården? Vanadiscare ser till att dina drömmar förverkligas. Nu har Vanadiscare precis lanserat sin nya webb. Gissa vilka som gjort SEO-optimeringen och skrivit copyn?

Läs hela inlägget »
Tillsammans på vår fortsatta varumärkesresa – en workshopserie med Benny Karlsson Lilja, senior copywriter och strateg Tillsammans på vår fortsatta varumärkesresa – en workshopserie med Benny Karlsson Lilja, senior copywriter och strateg

Idag genomförde vi steg två i vår workshop-serie om konsten att skapa varumärken som står stadigt när det blåser. Steg ett handlade om det personliga kundbemötandet. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra workshops. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: varumärken
Goda ord författade av Benny Karlsson Lilja Goda ord författade av Benny Karlsson Lilja


Det bästa av två världar? Varje gång du handlar hos Hwide of Sweden bidrar du automatiskt till välgörenhet. Vi på Ristrettto Stockholm har skrivit företagets webbcopy, ett uppdrag som kändes riktigt gott.

Läs hela inlägget »
Etiketter: välgörande ord
Vi fick uppdraget att skriva fondtexter till Danica Pensions webb

Hållbara webbtexter? Försäkringsbolaget Danica Pension erbjuder ett noga utvalt sortiment av hållbarhetsgranskade fonder. Men hur väljer man egentligen ut hållbara fonder för sitt sparande? För att göra valet av hållbara fonder lättare fick vi på Ristretto uppdraget att förbättra texterna på webben. Ett område som vi på Ristretto Stockholm är riktigt duktiga på (ursäkta skrytet.) 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: webbcopy fonder
Copy för hudvårdsföretag

Vacker copy? För en tid sedan skrev vi SEO-copy till MyBeauty Clinic. Här handlade det om att skapa en text som både var säljande och byggde högt förtroende. Inte bara vackra ord, kort sagt.

Läs hela inlägget »
Etiketter: snygg copy
Copywriter och contentwriter till ett av de ledande företagen inom fönstertillverkning

Hur väljer man egentligen fönster? Och vad är ett bra fönster? För en tid sedan skrev vi copytexter åt Oknoplast – en av de största fönstertillverkarna i Europa. Resultatet blev en härligt tjock katalog som hjälper kunder att välja fönster. 

Läs hela inlägget »

Välsmakande copy
För en tid sedan tog vi fram nya menyer till Mäster Anders – en av stans absolut bästa krogar. Gör gärna ett besök, njut av maten och av de sköna texterna. 

Några exempel ur menyn:

"Låt blicken svepa genom historien 
Mäster Anders har legat på samma adress sedan 1905. Mycket av inredningen finns ännu kvar, exempelvis de senapsgula kakelväggarna och det brunbeigefärgade klinkergolvet. Men vissa inslag är av mer modernt snitt, de klotformade lamporna du ser i taket är exempelvis tidigt 30-tal och det brunnötta bordet du sitter vid köpte vi in samma år som jazzlegenden Charlie Parker gick ur tiden."

"Överklass?
Cognac eller konjak? Vissa menar att stavningen avslöjar din klass. Använder du stavningen cognac är du överklass (eller vill kanske vara det). Vi har valt stavningen konjak. Kanske säger det något om oss?"

"Kungsholmen en tjurig vinterdag 1692
Kocken Anders Månsson Holm slår för första gången upp dörrarna till sitt nya värdshus, Mäster Anders. Krogen skulle snabbt bli ett välbesökt vattenhål för både dåtida hipsters och vanliga Svenssons. Inte sällan kunde man se Årstafrun med sällskap njuta av en inkokt tupp, liksom Bellman med pyttipanna och immig middagssup, för att inte tala om Anckarström, som tillsammans med sina sammansvurna planerade mordet på Gustav III på krogen. 1905 flyttar Mäster Anders till den nuvarande adressen på Pipersgatan 1. Mycket av inredningen finns ännu kvar, som de senapsgula kakelväggarna, de bruna trämöblerna och det brunbeigefärgade klinkergolvet. Idag är Mäster Anders ett omtyckt brasserie med svensk, fransk och amerikansk touche. Klassiskt och modernt på samma gång, precis som det var redan 1692. Varmt välkommen!"

"Riktig espresso ber inte om ursäkt"
Köp med dig hem Mäster Anders Espresso 1905.
En fruktig, mjuk och personlig espresso, gjord av förstklassig höglandsarabica.

"Grogg?"
På senhösten 1740 får den brittiske amiralen Edward Vernon nog av besättningens hårda krökande. Han bestämmer sig för att späda ut deras dagliga romransoner – med vatten. Snart går blandningen under namnet grogg. Den gode amiralen kallades nämligen Old Grog, eftersom han lät sy upp sina uniformer i ylletyget grogram.  
Vet du förresten skillnaden mellan grogg och cocktail? En grogg består bara av två ingredienser, sprit och groggvirke, t ex soda. En cocktail blandas däremot med sprit och minst två ingredienser. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: matcopy
Inbound-texter som underlättar kundresan

Potentiell kund, ny kund eller trogen kund?  För Trygg-Hansa har vi skrivit olika "mallar" som underlättar kommunikationen under hela kundresan. 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: försäkringscopy

Arkiv

Länkar

Etiketter

Senaste inläggen