CopywriterNS blogg

Läs om kärleksfull copy, insikter, reklam, AI-texter,  varumärken, content writing och konsten att skriva en call to action som konverterar utan kullerbyttor.

Byråchefen och copywritern Benny berättar om Ristretto Stockholm

Vad gör ni egentligen på Ristretto Stockholm om dagarna?

Väger ni bara ord på guldvåg och dricker kaffe på byrån? Nej, inte bara. Här på Ristretto Stockholm kan vi hjälpa dig med en massa fina saker.

För en del kunder sköter vi all kommunikation – tar fram idékoncept och strategier, skriver texter, gör design och håller i produktioner. För andra fungerar vi som backup vid toppar eller har rollen som rådgivare

Byrån drivs av Benny Karlsson, senior copywriter och projektledare. Tack vare hans erfarenheter som både byråbeställare och konsult finns en god förståelse för kundernas utmaningar och möjligheter.

– Under åren har vi samarbetat med små och stora företag i en rad olika branscher, säger Benny. Vi har byggt upp en hög kompetensnivå och kan snabbt starta nya uppdrag. Det är värdefullt för kunderna.
 
Säg t ex att du vill ha hjälp med artiklar för webben. Vi kan då ta hand om hela textproduktionen – från intervjuer och skarpa förslag till färdiga leveranser. För att skapa trygghet i projekten får du en öronmärkt skribent som jobbar efter en bestämd tidsplan. Behöver du översättning till andra språk ordnar vi det också. I nätverket finns duktiga översättare.

All fakturering sker enligt godkända offerter och avtal. En vanlig prismodell vid löpande samarbeten är att teckna ett avtal om ett visst antal timmar eller texter per månad.

– Det är oftast den bästa lösningen för dig som kund, säger Benny. Du kan enkelt budgetera och vet att uppdragen utförs i tid. Utan risk för trista överraskningar.

Kika gärna på tidigare uppdrag här. Hör av dig om du gillar det du ser.
Vem vet, kanske blir det början till ett trevligt samarbete?

 

Läs hela inlägget »
Kampanj för EIZO:s bildskärmar. Idé, text och AD av Ristretto Stockholm

Vill du också ha en sån här?
Atea IT-arena är årets stora kompetensboost för IT-branschen. Ett av företagen  som senast deltog  var bildskärmsföretaget EIZO. Vi på Ristretto Stockholm hjälpte dem med en kampanj inför eventet. Kul jobb. Här ser du ett smakprov. Går du också i kampanjtankar?  Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Läs hela inlägget »Känns ditt skrivande lite ringrostigt?
Boka in en PT

 
Vill du bli vassare på att skriva säljande annonser, boosta dina innehållstexter, sätta en ny ton på varumärket eller se över dina AI-texter? Då får du inte missa Ristretto Stockholm Workshop. 

 
Hälsosamma workshops
Kanske svettas du på gymmet eller börjar morgonen med ett snabbt löparpass. Men du glömmer väl inte den andra träningen? Just det. Kommunikationen. För lika viktigt som det är att träna kroppen, lika viktigt är det att träna dina kommunikationskunskaper. Därför kan vi nu erbjuda dig hälsosamma workshops med din personliga kommunikationstränare. 
 
Välkommen 
Ofta ses vi över en lunch eller kör ett lite längre pass. Digitalt eller fysiskt. Vi anpassar träningen och upplägget efter formen på din kommunikation.  Målet är att du ska vässa dina kunskaper och få en duktigt stor dos av ny energi. Hör av dig idag.
Det här vill du inte missa.  
 

Läs hela inlägget »

Rätt texter till hemsidan, rätt smart
Drar inte webben in tillräckligt med kunder? Eller flyger inte landningssidan till kampanjen? Lugn. Du behöver säkert bara vässa till dina SEO-texter. Prata med oss, vetja. Berätta om ditt företag och dina utmaningar, så tar vi snabbt fram ett pris och en tidsplan. Känns det bra, så återkommer vi med säljande texter som enkelt hittas av sökmotorerna. Varmt välkommen. 

PS. Vi har precis inlett ett samarbete med  Digital Island – Uppsalas bästa webbyrå. Vårt första projekt tillsammans är en landningssida för SaaS-bolaget Jobbs, där vi på Ristretto Stockholm skrivit copyn. Kika in >
 

Läs hela inlägget »
Har du slitit på gummistövlarna eller fått skavsår av solglasögonen på semestern? Här på Ristretto Stockholm har vi haft en skön, om än lite lagom fuktig, semester. Hur som helst har vi rasslat igång kaffemaskinen på kontoret igen och fingrarna längtar efter att få smeka tangenterna. Hur ser dina höstplaner ut? Nu är det hög tid att starta upp aktiviteterna. Vi hjälper dig med allt från idékoncept och strategier till copy, content och design. Boka ett möte redan idag. Vi bjussar på kaffe och finfina förslag. Välkommen.
Läs hela inlägget »

Närproducerad mattservice. "Med över 70 års samlad erfarenhet av entrémattor kan vi garantera kvalitet, personlig service och bekymmersfria lösningar utöver det vanliga." Orden är hämtade från Stockholms Entrémattors hemsida. Som namnet antyder är företaget väldigt duktiga på (just det) entrémattor i Stockholmsområdet. Vilka som skrev orden till hemsidan behöver vi förmodligen inte säga. Vill du också ha hjälp med texterna till hemsidan, en somrig Facebook-kampanj, Google Ads, nativeannonser eller något annat som skalar upp din försäljning? Kontakta oss för goda råd och en trevlig offert. 

Läs hela inlägget »

Svensk copy och content till finsk bank. När neobanken Saldo skulle etableras i Sverige mejslade vi på Ristretto Stockholm fram SEO-texter för både webben och ett antal landningssidor. Tidsplanen var härligt tight och alla sökord vägda på guldvåg. Som vanligt körde vi igång arbetet med ett uppstartsmöte där vi vände på stenar och kikade nyfiket ner i analyser.

Vi läste in oss på kunderna, kände in den nya tonalitetsplattformen, tog pulsen på marknaden och lärde känna konkurrenterna. Skruvade och vred på fördelar, klurade på vilka hinder som kunde finnas och ägnade timmar åt att borra i kundnyttor. (Här gick det åt en hel del kaffe, vilket i och för sig kanske inte hör hit). När hemläxan var klar blev det dags för copywritern att skriva den första texten.

I det här skedet gör vi alltid ett förslag där kunden först får känna in tonen i texten. Känns den rätt? Är det så här vi ska uppfattas? Harmonierar texten med varumärket och värdeerbjudandet? Den här fasen i copyarbetet sätter kvalitetsnivån framåt. När förslaget var godkänt kunde vår copywriter jobba vidare och leverera texterna efter hand. Många säljande ord blev det. Vill du veta mer om vårt sätt att jobba? Välkommen att kontakta oss.

Läs hela inlägget »


Copytexter med högt förtroendekapital. Lancelot är inte bara en riddarlegend utan också en framgångsrik kapitalförvaltare som sedan 1989 erbjuder diskretionär förvaltning, finansiell rådgivning och fondförvaltning till privatkunder, företag och institutionella kunder. Nu har bolaget fått en helt ny hemsida och vi på Ristretto Stockholm har bidragit med en del av copyn. Vi tackar för förtroendet.

Läs hela inlägget »

EIZO visar den rätta bilden
Ett fint exempel på contentarbete är det vi gör åt EIZO Nordic. Se ett smakprov här. Välkommen att prata med oss om content för dina egna kunder. Boka gärna ett möte och få tips som stärker relationerna.

Läs hela inlägget »

Webbcopy för morgondagen
Tänk om det gick att förutse priserna på bostäder? Eller om busstrafiken kunde följas i realtid för exakta prognoser om ankomster? Omöjligt? Inte om du låter Webstep göra jobbet. Webstep är ett snabbväxande IT-företag som nu fått en helt ny hemsida. Vilka som skrivit den inkluderande copyn? Ja, kanske kan det vara den där trevliga kommunikationsbyrån som älskar både kaffe och säljande ord. Gör gärna ett besök på Websteps nya sidor här.

Läs hela inlägget »

Arkiv

Länkar

Etiketter

Senaste inläggen