Copywriter # 27

Välsmakande copy
För en tid sedan tog vi fram nya menyer till Mäster Anders – en av stans absolut bästa krogar. Gör gärna ett besök, njut av maten och av de sköna texterna. 

Några exempel ur menyn:

"Låt blicken svepa genom historien 
Mäster Anders har legat på samma adress sedan 1905. Mycket av inredningen finns ännu kvar, exempelvis de senapsgula kakelväggarna och det brunbeigefärgade klinkergolvet. Men vissa inslag är av mer modernt snitt, de klotformade lamporna du ser i taket är exempelvis tidigt 30-tal och det brunnötta bordet du sitter vid köpte vi in samma år som jazzlegenden Charlie Parker gick ur tiden."

"Överklass?
Cognac eller konjak? Vissa menar att stavningen avslöjar din klass. Använder du stavningen cognac är du överklass (eller vill kanske vara det). Vi har valt stavningen konjak. Kanske säger det något om oss?"

"Kungsholmen en tjurig vinterdag 1692
Kocken Anders Månsson Holm slår för första gången upp dörrarna till sitt nya värdshus, Mäster Anders. Krogen skulle snabbt bli ett välbesökt vattenhål för både dåtida hipsters och vanliga Svenssons. Inte sällan kunde man se Årstafrun med sällskap njuta av en inkokt tupp, liksom Bellman med pyttipanna och immig middagssup, för att inte tala om Anckarström, som tillsammans med sina sammansvurna planerade mordet på Gustav III på krogen. 1905 flyttar Mäster Anders till den nuvarande adressen på Pipersgatan 1. Mycket av inredningen finns ännu kvar, som de senapsgula kakelväggarna, de bruna trämöblerna och det brunbeigefärgade klinkergolvet. Idag är Mäster Anders ett omtyckt brasserie med svensk, fransk och amerikansk touche. Klassiskt och modernt på samma gång, precis som det var redan 1692. Varmt välkommen!"

"Riktig espresso ber inte om ursäkt"
Köp med dig hem Mäster Anders Espresso 1905.
En fruktig, mjuk och personlig espresso, gjord av förstklassig höglandsarabica.

"Grogg?"
På senhösten 1740 får den brittiske amiralen Edward Vernon nog av besättningens hårda krökande. Han bestämmer sig för att späda ut deras dagliga romransoner – med vatten. Snart går blandningen under namnet grogg. Den gode amiralen kallades nämligen Old Grog, eftersom han lät sy upp sina uniformer i ylletyget grogram.  
Vet du förresten skillnaden mellan grogg och cocktail? En grogg består bara av två ingredienser, sprit och groggvirke, t ex soda. En cocktail blandas däremot med sprit och minst två ingredienser. 

Etiketter: matcopy

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln