Copywriter # 6

Historien om korvgubben. Text:  Benny Karlsson Lilja Historien om korvgubben. Text: Benny Karlsson Lilja

Har du hört historien om korvgubben? Jag har berättat den många gånger på mina utbildningar. Läs och begrunda. 

Det var en gång en man som sålde korv. Varmkorv. Precis intill vägen hade han ett litet, men trevligt korvstånd. Där sålde han korvar i alla modeller och smaker: grillade, kokta, bamsingar, kabanosser, bratwurstar och en och annan stockholmare. Mannen älskade sitt jobb. Och kunderna älskade honom.

För att få extra fart på korvaffärerna spikade han upp några reklamskyltar och satte in en säljande annons i ortstidningen. Köerna växte sig allt längre. Korvgubbens korv var godast i stan. (Det intygades dessutom i annonsen.) I takt med att försäljningen ökade beställde gubben fler korvar från korvfabriken och mer korvbröd från bagaren. (Gubben och bagaren var för övrigt kompisar, men det är en annan historia.) Han byggde även ut korvståndet, så att kunderna kunde käka sina korvar utan att frysa.

En dag kom korvgubbens son hem. Sonen läste ekonomi på universitetet och hade koll. Gubben sken av lycka när han berättade om sina affärer. Men sonen tittade bara på sin pappa och utbrast häpet: ”Har du inte hört att vi är på väg in i en kraftig lågkonjunktur? Nu gäller det att vara försiktig. Snart blir det k-r-i-s!”
Min son studerar på universitet, tänkte korvgubben. Han vet vad han pratar om. Så dagen efter drog han ner på beställningarna till korvfabriken och bagaren. Han tog även ner skyltarna och avbeställde nästa annons. Och sonen hade haft rätt. Köerna försvann snabbt. Nu var det lågkonjunktur. Jätte-låg-konjunktur. Vilken tur att grabben varnade mig, tänkte korvgubben. Annars kunde det gått riktigt illa. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

-

Bloggarkiv

Etikettmoln