CopywriterNS blogg

Läs om kärleksfull copy, insikter, reklam, AI-texter,  varumärken, content writing och konsten att skriva en call to action som konverterar utan kullerbyttor.

2019

Presentation av Benny Karlsson Lilja, byråchef, Ristretto STHLM

Några ord om Benny Karlsson, senior copywriter, vd och strateg

Benny drivs av att skapa kommunikation som utmanar, väcker känslor och bygger varumärken. I rollen som copywriter jobbar Benny med nationella och internationella uppdrag inom både B2B och B2C. Tack vare erfarenheter av såväl offentlig sektor, som privat och ideell finns en stor förståelse för olika kulturers och organisationers utmaningar. 
 
Det är nu över 20 år sedan som Benny skrev sin första copytext och redan från start handlade skrivandet om att ge idéer liv och få orden att flyga. Under åren har 
han haft uppdrag inom en rad branscher – allt från läkemedel, hälsa, livsmedel och återvinning till IT, bredband, telefoni, finans, försäkring, media, bygg och fastigheter. 
 
Benny älskar att ge sig ut på djupt vatten och pröva nya vägar. Inte som ett självändamål, utan för att skapa relevant kommunikation som gör skillnad. 
På riktigt. 
 
Benny har en bakgrund som säljchef på försäkringsbolag, chef för direktkommunikation inom bankvärlden och som marknadsansvarig på tidning. 

I botten finns en marknadsekonomexamen, kompletterad med studier 
i bland annat marknadssociologi på Stockholms universitet och utbildning på Berghs School of Communication.

Läs hela inlägget »
Etiketter: copywritern bloggar
Ristretto Stockholm önskar en härlig sommar


 
Vad ska du göra på semestern? Själv ska jag mest ta det lugnt. Läsa några romaner, trassla ut fiskegrejorna, snorkla i havet, hetta upp grillen och såklart umgås med nära och kära. Men innan jag stänger av kaffemaskinen och sätter punkt för den sista texten, vill jag önska dig en härlig sommar.

Benny och vännerna på Ristretto Stockholm

Läs hela inlägget »
Etiketter: copy-sommar
SEOopy till hemsida om nagelvård



Fördubblad försäljning
Tillsammans med QRE har vi tagit fram en global sajt för Emtrix – en behandling mot nagelsvamp.  Kort efter att sajten lanserades hade försäljningen fördubblats. All copy skrevs av  Ristretto Stockholm. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: ux-copy
Ristretto Stockholm tog fram en tonalitet och skrev texter till ARC of Swedens lansering

Copytexter för ny hudvårdsserie 
Svårt att hitta hållbar hudvård för de små? Lugn. Nu finns ARC of Sweden – en ekologisk och vegansk hudvårdsserie för barn. Tillverkad och noga kontrollerad i Sverige. Vi på Ristretto Stockholm har fått förtroendet att skriva copytexterna och sätta tonaliteten. Ett barnsligt roligt uppdrag om du frågar oss. Dessutom känns det viktigt att kunna dra ett strå till den hållbara stacken. 

Läs hela inlägget »
Ny hemsida med målande copywriting och content av Benny Karlsson Lilja på Ristretto Stockholm

Färgstarka webbtexter
Behöver köksluckorna ny färg eller längtar karmstolen efter en livsbejakande linoljebehandling? Nu har Retro Måleri lanserat sin nya webb. Känns bra att vi på Ristretto Stockholm har skrivit all copy och content.

Dags även för dig att uppdatera webben med säljande copy?  
Välkommen att prata med oss. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: digital copy

Arkiv

Länkar

Etiketter

Senaste inläggen